23-11-2015

Ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή για τη μετεγκατάσταση του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης στο πλαίσιο του περιορισμού των δαπανών του Δημοσίου.

Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μπέττυ Σκούφα και Αστέρης Καστόρης, σχετικά με  την αναγκαιότητα μείωσης των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου, καθώς ακόμα και σήμερα το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει περίπου 84 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε μισθώματα.

Στην Πιερία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης στεγάζεται σε κτίριο που ανήκει σε ιδιώτη και κοστίζει στο Δημόσιο 36.000 ευρώ ετησίως, ενώ η ίδια η Υπηρεσία έχει υποδείξει, ήδη από το 2012, ως κατάλληλη επιλογή για τη μετεγκατάστασή της το ακίνητο, στο οποίο στεγαζόταν η 19 ΜΕ (πρώην Στρατόπεδο Ταξ/ρχου Κολομβάκη) στην Ανδρομάχη Κατερίνης, το οποίο δεν θα είχε κόστος για το Δημόσιο.

Η ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή αποτελεί μέρος σειράς παρεμβάσεων που έχει προγραμματίσει για την εξοικονόμηση χρημάτων του Δημοσίου, δεδομένου ότι ο εξορθολογισμός των πόρων του Δημοσίου και η μείωση της δημόσιας δαπάνης έχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης σε αντίθεση με τη φοροδοτική ικανότητα των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

No Comment

Comments are closed.