Χάρης Τζαμακλής
ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
LEFT.gr
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
14-3-2015

Σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών πάταξης του παραεμπορίου στην Πιερία.


Σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών πάταξης του παραεμπορίου στην Πιερία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και τις περαιτέρω αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο, πραγματοποίησαν από κοινού το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης, το πρωί του Σαββάτου 14 Μαρτίου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς επίσης και τουριστικά και επαγγελματικά σωματεία - σύλλογοι που άμεσα «θίγονται» από τον αθέμιτο ανταγωνισμό του παραεμπορίου. Εισηγήσεις για το θέμα έκαναν από πλευράς συνδιοργανωτών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χατζηχριστοδούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης.

Λαμβάνοντας το λόγο, στη σύσκεψη για το παραεμπόριο, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Τζαμακλής σημείωσε: «Είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία με το Επιμελητήριο να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα μεταξύ των οποίων και το παραεμπόριο. Είχαμε τοποθετηθεί οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να μπει μία σειρά προτεραιότητας ως προς την ανάδειξη και ως προς την προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Πιερίας. Στο συγκεκριμένο θέμα είχαμε τοποθετηθεί και έτσι τοποθετούμαστε και σήμερα, ότι το ζήτημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, όπως ορθά επισημαίνει και το Επιμελητήριο. Το ζήτημα είναι τα μεγάλα συμφέροντα, το ζήτημα είναι ότι η πύλη εισόδου, όλων αυτών των προϊόντων είναι σαφώς τα λιμάνια. Είναι, δηλαδή, ο ίδιος χώρος από όπου γίνεται και το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Κατά συνέπεια, καλούμαστε σαν πολιτική ηγεσία και σαν νομοθετική εξουσία στη Βουλή να επιλύσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του.
Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης, είναι καθαρά θέμα διάθεσης να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή. Και η πολιτική βούληση συναρτάται άμεσα με το πόσο αυτή η κυβέρνηση, που μόλις εξελέγη, έχει ή όχι να εξοφλήσει γραμμάτια. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από τη θέση του βουλευτή αυτής της κυβέρνησης, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν χρωστά σε κανέναν γραμμάτια, δεν έχει να εξοφλήσει τίποτα. Και αυτό φυσικά διαπιστώνεται καθημερινά στο μεγάλο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Κατά συνέπεια η δική μας βούληση είναι σαφής: Εμείς προκειμένου η πολιτεία να έχει έσοδα, είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να πατάξει και αυτό το κομμάτι του λαθρεμπορίου μαζί με όλα τα άλλα καυσίμων, τσιγάρων, ποτών, κλπ.Από όσα αναφέρθηκαν, όπως γιατί το τμήμα εμπορίου έχει μόνο δύο άτομα, αυτό είναι επιλογή, απόρροια και αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών. Το τμήμα εμπορίου θα έπρεπε να είναι στελεχωμένο με πολύ περισσότερα άτομα και μέσα στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι η άμεση στελέχωση πολλών υπηρεσιών, με τις επαναπροσλήψεις του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης που απολύθηκε. Με εντυπωσίασαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Είναι σαφές, λοιπόν, ότι θα πρέπει να χτυπηθεί το αίτιο που γεννά αυτές τις συνέπειες. Σε ότι αφορά το δικό μας έργο, των βουλευτών, και επειδή έχουμε συνηθίσει αυτές τις 40 - 50 μέρες που επιτελούμε αυτό το έργο, να πηγαίνουμε όλοι μαζί σε συναντήσεις, να αντιμετωπίζουμε από κοινού τα προβλήματα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα γίνει προσπάθεια και με ερώτηση στη βουλή και όταν έρθει με ανάλογο νομοθετικό έργο, για να συμβάλλουμε σ' αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της πάταξης, της πρόληψης και της καταστολής του φαινομένου.
« Επιστροφή στα Νέα & Ανακοινώσεις
Νέα & Ανακοινώσεις

Βουλευτής Πιερίας
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
​Μητροπόλεως 1
Αθήνα 10562
Τ. 210 370 9751 - 2
F. 210 370 9753
Κ. 6945891428

Ηφαίστου 9
Κατερίνη 60100
Τ. 2351028574 - 28324
F. 2351028576
2015 © Χαρίλαος Τζαμακλής