Χάρης Τζαμακλής
ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
LEFT.gr
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
29-5-2017


Ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή για τη «Μπλέ Φάλαινα».

Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  και Προστασίας του Πολίτη, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των επικίνδυνων διαδικτυακών «παιχνιδιών» όπως η «Μπλε φάλαινα».

Στην ερώτηση τονίζεται ότι για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των επικίνδυνων διαδικτυακών «παιχνιδιών», πριν λάβει και στη χώρα μας ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεν αρκούν μόνον οι συστάσεις και οι επισημάνσεις, αλλά είναι απαραίτητο η Πολιτεία να αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες που να τείνουν και να καταλήγουν στη λήψη συγκεκριμένων και αναγκαίων μέτρων. Τα μέτρα μπορεί να αφορούν:
α. την πληρέστερη ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών μέσω διοργάνωσης σεμιναρίων και παράδοσης ειδικών μαθημάτων (π.χ. ψηφιακής αγωγής και προστασίας) στα σχολεία από ειδικευμένους επιστήμονες, ειδικών ιστοσελίδων, διαφημιστικών spots κ.ά.
β. την διαδικτυακή «ανίχνευση» παρόμοιων «παιχνιδιών» μέσω κατάλληλων εφαρμογών κατόπιν συνεργασίας των εθνικών συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών με τους διεθνείς οργανισμούς καταπολέμησης του διαδικτυακού εγκλήματος. 
γ. τη σύσταση τουλάχιστον ενός (1) σε κάθε νομό της χώρας Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου (Ι.Κ.) κατά τις κείμενες διατάξεις, που έχει ως προορισμό την παροχή σε παιδιά, σε εφήβους και στις οικογένειές τους υπηρεσιών πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης στις οικογένειες και ψυχοκοινωνικής βοήθειας. 

Τέλος, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί αν έχουν αναληφθεί είτε μεμονωμένα, είτε σε συνεργασία οιασδήποτε μορφής πρωτοβουλίες εκ μέρους σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου και αν έχουν επεξεργασθεί οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων τους σχέδια για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του φαινομένου και, αν ναι, ποια είναι αυτά.
Νέα & Ανακοινώσεις
« Επιστροφή στα Νέα & Ανακοινώσεις
Βουλευτής Πιερίας
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
​Μητροπόλεως 1
Αθήνα 10562
Τ. 210 370 9751 - 2
F. 210 370 9753
Κ. 6945891428

Ηφαίστου 9
Κατερίνη 60100
Τ. 2351028574 - 28324
F. 2351028576
2017 © Χαρίλαος Τζαμακλής