Χάρης Τζαμακλής
ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
LEFT.gr
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
1-3-2015

Σύσκεψη φορέων για την αναστολή λειτουργίας των διοδίων Αιγινίου.


Την άμεση αναστολή λειτουργίας του σταθμού διοδίων του Αιγινίου ωσότου προχωρήσει
η κατάργησή τους από την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης ζήτησαν
οι φορείς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 1ης Μαρτίου στο δημαρχείο του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Αιγίνιο, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου 30 φορέων της Πιερίας.
Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεσμεύτηκαν ότι θα θέσουν όλα τα ζητήματα σε συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη με τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Ουσιαστικό και άμεσο αίτημα του κινήματος είναι η ακύρωση της διάταξης του περιβόητου νόμου Βορίδη που ποινικοποίησε τους αγώνες των πολιτών και έχει οδηγήσει σε δικαστική ομηρία δεκάδες πολίτες της Πιερίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε και η δημιουργία νέας Επιτροπής Αγώνα Πολιτών σε επίπεδο Πιερίας που να ασχολείται συνολικά με το ζήτημα της λειτουργίας των διοδίων στην Πιερία και με όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αυτοκινητόδρομο.

Υπάρχει πολιτική βούληση σημείωσαν οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χάρης Τζαμακλής ανέφερε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου παμπιερικού μετώπου που δεν θα διαχωρίζει την Πιερία αλλά θα υπάρξει μια κινητοποίηση που θα αφορά όλο το νομό και όλους τους σταθμούς διοδίων. Παράλληλα τόνισε ότι το γεγονός ότι ακόμη συντηρείται το ζήτημα των διοδίων στην Πιερία είναι απόρροια του κινήματος που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το κίνημα κράτησε ζωντανό το ζήτημα και πλέον είναι αναγκαίο καθώς υπάρχει μια νέα κυβέρνηση που προχωρά σε λύση αυτών των ζητημάτων. Για τη διάταξη του νόμου Βορίδη είπε ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα και είπε ότι έχει παρθεί ήδη πρωτοβουλία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε επίσης: «Αν καταργηθεί ο νόμος Βορίδη και το πρόστιμο των 200 ευρώ θα πρότεινα σε όσους από εμάς θέλουν να λειτουργήσουν ακτιβιστικά να σηκώνουν τη μπάρα. Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των κερδών αυτής της εταιρίας».
« Επιστροφή στα Νέα & Ανακοινώσεις
Νέα & Ανακοινώσεις

Βουλευτής Πιερίας
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
​Μητροπόλεως 1
Αθήνα 10562
Τ. 210 370 9751 - 2
F. 210 370 9753
Κ. 6945891428

Ηφαίστου 9
Κατερίνη 60100
Τ. 2351028574 - 28324
F. 2351028576
2015 © Χαρίλαος Τζαμακλής