Χάρης Τζαμακλής
ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΑΥΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
LEFT.gr
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
28-2-2015

Επίσκεψη βουλευτών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.


Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, κ. Μπέτυ Σκούφα, κ. Ζήσης Ζάννας και κ. Χάρης Τζαμακλής πραγματοποίησαν επίσκεψη γνωριμίας στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης κατόπιν προσκλήσεως που έλαβαν από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο διευθυντής του σχολείου κ. Δ. Κυριακού, ο υποδιευθυντής κ. Γ. Παπαδόπουλος, όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου Π. Σακκούλας και η αντιπρόεδρος Δ. Χατζηπαπά.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, για το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση και για την προσφορά του σχολείου στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό του τόπου μας. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους νέους βουλευτές να δουν από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στην καθημερινή του λειτουργία, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών-κτιρίου κατάλληλου για Μουσικό Σχολείο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα του σχολείου, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαμβάνουν, στο πλαίσιο της δημόσιας δωρεάν παιδείας, τα αγαθά της γνώσης και στη γενική και στη μουσική παιδεία. Τονίστηκε ότι εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου κτιρίου, στερείται η δυνατότητα σε πολλούς μαθητές που θα ήθελαν να φοιτήσουν στο μουσικό σχολείο.

Ενημερώθηκαν οι βουλευτές για τις επαφές που είχε ο σύλλογός μας με τους αρμόδιους φορείς όσον αφορά το θέμα του νέου κτιρίου και της συντήρησης-επισκευής των εγκαταστάσεων καθώς και της άμεσης ανάγκης συντήρησης του πέτρινου κτιρίου του πρώην ΚΕΓΕ, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον οργανισμό Δήμητρα και το σχολείο μας κάνει χρήση κάποιων αιθουσών.
Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα θέματα της μετακίνησης των μαθητών με την αστική και την υπεραστική συγκοινωνία και τονίστηκε η ανάγκη να αλλάξει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά τη μεταφορά των μαθητών, καθώς δημιουργεί πολλές δυσχέρειες στη μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο.

Επίσης τους ζητήθηκε να ασχοληθούν με το θέμα του νόμου, ο οποίος εφαρμόστηκε μόνο μία φορά και από τότε είναι ανενεργός, και ορίζει το δικαίωμα των μαθητών που τελειώνουν το Μουσικό Σχολείο να δίνουν εξετάσεις στα μουσικά μαθήματα θεωρίας και οργάνου ώστε να αποκτούν πιστοποιητικό των γνώσεών τους. Θεωρούμε πολύ άδικο να μη δίδεται αυτή η δυνατότητα στους μαθητές που αποκτούν μουσική παιδεία μέσα στο δημόσιο σχολείο και να δίδεται όταν πληρώσεις σε κάποιο ωδείο.

Οι βουλευτές του νομού μας, έδειξαν ενδιαφέρον για το σχολείο, μας ζήτησαν να τους κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις και τις δραστηριότητες του σχολείου μας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου μας να ενημερώσει κάθε αρμόδια αρχή και να ευαισθητοποιήσει κάθε πολίτη της πόλης ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας και να αποκτήσει η Κατερίνη ένα Μουσικό Σχολείο αντάξιο της μουσικής παράδοσης και του πολιτισμού της Πιερίας.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Μπαλούκα Ελένη

Η Γραμματέας
Καπνοπούλου Θεοδοσία
« Επιστροφή στα Νέα & Ανακοινώσεις
Νέα & Ανακοινώσεις

Βουλευτής Πιερίας
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω
​Μητροπόλεως 1
Αθήνα 10562
Τ. 210 370 9751 - 2
F. 210 370 9753
Κ. 6945891428

Ηφαίστου 9
Κατερίνη 60100
Τ. 2351028574 - 28324
F. 2351028576
2015 © Χαρίλαος Τζαμακλής